PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bizim Seçimlerimiz

M.T.T
03.12.2006, 12:33
file:///C:/DOCUME%7E1/MT2611%7E1.T/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.jpg"Eğitimini gördüğüm Biyoloji ile ilgili çalışmak istemiyordum. Ne yapmalıyım diye düşünürken boş durmamak ve yardım amacıyla kuzenime ait bir restoranda kısa bir süre çalıştım. Restoran işi çok güzel geldi, günün nasıl geçtiğini bile anlamadan keyifle çalışıyordum. Ancak ailem bir şirkete girmem konusunda ısrarcıydı. Ben de kolejde öğrendiğim yabancı dil sayesinde bir firmaya girip yurt dışı yazışmaları üstlendim. İş arkadaşlarımı seviyorum, üstelik maaşı da gayet iyi ama maalesef mutlu değilim. Sadece parası için burda çalışmamın, benim yerimde olmak isteyenler için haksızlık olduğunun da farkındayım. Ama o işte de geleceğim olacak mı?"

Bu sayfalarda özellikle iş hayatına yeni atılacak veya az deneyimli genç arkadaşlara ipuçları vermeye çalışıyoruz. Seçimler de bunun önemli bir parçası. Yukarıdaki örnek yüzlercesinden biri. Bu örnekte yaşananlara "Madem iyi kazanıyor, niye bırakmak istiyor? Hayat şartlarından haberi yok mu?" diye itiraz edebilirsiniz. Evet hayatın gerçeklerini göz ardı etmek mümkün değil ama zamanın büyük kısmının geçirildiği işe istemeyerek gitmenin, sıkıntıyla çalışmanın zamanla hediye edeceği sinirsel rahatsızlıklar, çevreye de yansıyacak mutsuzlukları da atlamak mümkün değil. Zaten ne kadar başarılı olunabilir ki? Araştırmalara göre, mutsuzluğun en büyük sebeplerinden biri insanların sevmedikleri işi yapmaları.

Bu hafta bir konferansta Dr. Erdal Atabek de aynı şeyin üzerinde durdu: "Ben paranın satın alamayacağı şeyleri başarı olarak addettim. Başarı; istediğim, sevdiğim şeyleri yapmaktır. İstemediğim şeyleri yapmamaktır" dedi.

Hangi işi yapacağınızı bilemiyorsanız önce hangi işi yapmak istemediğinizi ortaya çıkarın. Başarı da gelebilir, başarısız da olunabilir. Denemeden kim bilebilir? Atabek de başarısızlığın aslında ne kadar değerli olduğunu söylüyor: "Başarı öğretmez, başarı sevindirir. Asıl öğreten, başarısızlıktır."

Denemekten de korkmamak gerekiyor. İleriki yıllarda keşke dememek için...

dogan_562
03.12.2006, 16:24
yazıyı çok beğendim,aslında çok doru şeler bunlar bende yazıda söylenenlere katılıorm.bende ofis ortamında çalışıorm.Tabiki ofis ortamı diğer işlere göre biraz daha sıkıcı olabilior.Ama yaptığım işten nefret etmiorm tabiki bu yüzdende çalışıorm.Ama insanlarının mutlu olmadıları işlerde çalışmamaları taraftarıyım.Bu yazı için ayriyetten teşekkür ederim.

M.T.T
03.12.2006, 18:33
Ben de otomobil satış temsilcisi olmak istiyorum ;ama tecrübesiz olduğumdan kimse beni işe almıyor.

dogan_562
04.12.2006, 09:18
:D a yazık sana :D